2012-07-11

Project Hummingbird


Mr. Mario Guttman ve Mr. Tim Meador Hummingbird (Sinek Kuşu) isimli projelerini duyurdu. Hummingbird ilk etapta Rhino + Grasshopper'dan Revit'e geometri aktarmada kullanılıyor. Hummingbird'ü diğer exporter'lardan ayıran en önemli özellik ise devrim niteliğindeki yaklaşımı.

Hummingbird diğer geometri araçları ile Revit arasına Excel formatında sahte bir dil koyuyor. Bu Excel Revit'te obje geometrisi oluşturabilmek için gerekli veriyi dil niteliğinde kendine has kurallar içerisinde tutuyor. Daha sonra Revit Api ile bu Excel okunarak Revit'te objeler oluşturuluyor.

Bu yöntem ile oluşturulan objeler import edilmiş geometriler değil, tamamen gerçek Revit objeleri.
Yani Hummingbird Revit'e geometri değil obje oluşturmak için gerekli bilgiyi getiriyor.

Bu yaklaşım teoride üzerine add-in yazılabilen her araçtan ve hatta sadece C# gibi bir dille  yazılabilecek her türlü fonksiyon ve algoritmadan Revit'te kolay bir şekilde obje oluşturmak anlamına geliyor.

Tabi biz Mimarları en çok heyecanlandıran Rhino Grasshopper, Bentley Generative Components ve Dr. Robert Aish'in AutoCad için geliştirmekte olduğu DesignScript gibi platformlardan faydalanarak Revit'te gerçek Revit objeleri oluşturabilmek.

Hummingbird aynı zamanda Revit modelinden Excel sahte dil de oluşturabiliyor. Şu an için sadece örnek veri olsun diye konulmuş bu özellik ileride kolaylıkla çift yönlü bağlantı için kullanılabilir.

 WhiteFeet Hummingbird Link











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder