2012-06-22

4d İnşaat Simulasyonu - Revit'ten Navisworks ve 3ds Max Design'a



3d BIM modeline iş programının (zaman) bağlanmasına 4d BIM model deniyor. Fakat 4d modeli sadece güzel bir animasyon gibi düşünmeyin. Çünkü model ile iş programının bağlanması sadece 4d BIM çalışmasının başlangıcı. Bu aşamada yapılması gereken en önemli işler 3d modelin değilde 4d iş programının Clash Check'leri, Critical Path analizleri, Zone bazlı iş sıkışıklığı kontrolü, iş koordinasyon kontrolleri vs..

Yukarıda verdiğim video aslında sadece Stakeholder'lar ve Media Kit için kullanılabilecek bir güzellik. Sizi 4d konusunda yanıltmasın.

Revit model Navisworks'e ve 3ds Max Design'a atılıyor. İş Programı Navisworks'te yapılıyor ve ya Primavera / Ms Project'ten bağlanıyor. Timeliner çalışması bitince bu bilgi Navisworks'ten 3ds Max Design'a atılıyor. 3ds Max Design'da bu bilgi otomatik olarak animasyonu oluşturuyor.

3 yorum:

  1. Good afternoon,

    My name is Christian Venables, I really like what you've done here and I'm surprised nobody has commented on this! Is the script that you're demonstrating available to download, if so may you send me a link? If not is it for sale as my client would find it very beneficial to have such a tool in our workflow. Please don't hesitate to get in touch.

    Kind Regards,

    Christian Venables

    YanıtlaSil
  2. how can i get this perfect script to animate my construction modeled in revit؟

    YanıtlaSil
  3. how can i get this wonderful script to my max software...i will be blessed to get it

    YanıtlaSil